Sertifikati i standardi u proizvodnji i preradi smrznutog voća
U izboru i implementaciji opreme, kao i sa nacionalnim propisima iz oblasti bezbednosti hrane, ispoštovani su najstrožiji kriterijumi u skladu sa svim evropskim i svetskim standardima.
BRC sertifikat
Standard je razvijen da bi definisao bezbednost hrane, kvalitet i operativne kriterijume koji treba da budu unutar organizacije za proizvodnju hrane da bi ispunili obaveze u skladu sa pravnim propisima i zaštite kupca proizvoda.
HACCP sertifikat
HACCP je sistem bezbednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Njegova primena podrazumeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanjuju rizici po bezbednosti hrane.
IFS sertifikat
IFS predstavlja standard kvaliteta i standard za bezbednost hrane u jednom, razvijen kako bi proverio kompetentnost proizvođača hrane u pogledu bezbednosti, ali i kvaliteta hrane uz pomoć jednog standarda, čime se štedi i vreme i novac.
KOSHER sertifikat
Košer standard propisuje proizvodnju i pripremu hrane prema posebnim jevrejskim propisima i običajima. Košer sertifikat garantuje da određeni prehrambeni proizvod ispunjava zahteve propisane Torahom. Torah propisuje koji proizvodi su prihvatljivi za ishranu i način na koji moraju biti pripremljani kako bi bili dozvoljeni za konzumiranje.
SMETA sertifikat
“SMETA sertifikat” se odnosi na Standard za procenu socijalne, ekološke i etičke odgovornosti u prehrambenoj industriji. SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit) je standard koji je razvijen od strane Sedex-a, globalne organizacije koja se bavi etičkim poslovanjem i lancem snabdevanja.